AMCS Group neemt GMT Europe over

Marktleider in software voor afvalverwerking breidt uit in Europa
De AMCS Group uit het Ierse Limerick, een vooraanstaande leverancier van software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingindustrie, heeft het in Amsterdam gevestigde GMT Europe overgenomen van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Nedvest.

Zowel AMCS als GMT levert software en technologische oplossingen die bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van afvalterugwinning, -recycling en -hergebruik. Dankzij deze oplossingen kunnen bedrijven, communities en consumenten de cyclus van afval tot grondstof beter beheren en de kwaliteit van ons milieu verbeteren.

AMCS levert wereldwijd industriële oplossingen aan de afvalsector met hoofdactiviteiten in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika en Australië/Azië. GMT is een gerenommeerde softwareleverancier met meer dan 25 jaar ervaring, die actief is in Midden- en Zuid-Europa, evenals in Australië/Azië.

“De afvalindustrie heeft het digitale tijdperk bereikt,” aldus Jimmy Martin, CEO van AMCS: “Dankzij mobiele, cloud- en sensortechnologieën kunnen we de wijze waarop we afvalgrondstoffen inzamelen, verwerken en hergebruiken aanzienlijk verbeteren. Door de ervaring en expertise van AMCS en GMT te bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten en communities wereldwijd optimaal gebruik kunnen maken van deze innovaties.”

Met GMT haalt AMCS een groep hooggeschoolde specialisten in huis, die een aanvulling vormen op de bestaande teams en de geografische reikwijdte van AMCS vergroten. Samen met GMT beschikt het bedrijf over 350 werknemers met 1300 klanten in 22 landen.

“De overname door AMCS is goed nieuws voor onze klanten, werknemers en andere stakeholders,” verklaart Mark Abbas, CEO van GMT: “Iedereen zal profiteren van de extra middelen van de groep, de gebundelde krachten van onze teams en de mogelijkheid om meer klanten te helpen met innovatieve producten en diensten.”

“AMCS en GMT zijn vanzelfsprekende en logische partners; beide bedrijven spreken immers dezelfde taal. Het bestuur en de werknemers van GMT zullen nieuwe, opwindende internationale kansen krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. We zijn verheugd het bedrijf over te dragen aan zo’n uitzonderlijk goed geleid bedrijf als AMCS,” aldus Tim Kreté, investeringsmanager bij Nedvest.

De klanten van GMT krijgen ook in de toekomst nog steeds ondersteuning voor hun bestaande investeringen en zullen tevens toegang krijgen tot een aanzienlijk groter aanbod van software en voertuigtechnologieën. AMCS biedt extra producten op het gebied van weegsystemen in voertuigen, mobiele en analyseoplossingen, routeoptimalisatie en recycling die nieuwe kansen bieden om de efficiëntie en productiviteit te vergroten.

AMCS is toonaangevend leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval-, recycling- en materiële grondstoffensector. We helpen meer dan 1300 klanten om hun operationele kosten te verlagen, activagebruik te vergroten, marges te optimaliseren en klantenservice te verbeteren.