Albert van Winden nieuwe interim directeur NV BAR-Afvalbeheer

Albert van Winden is vanaf 1 november 2018 interim algemeen directeur bij NV BAR-Afvalbeheer, dé uitvoeringsorganisatie van de drie gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk voor het organiseren en uitvoeren van taken op het gebied van huishoudelijk afval. Hij volgt hiermee Hans van den Brule op die afscheid neemt van de BAR organisatie.

Met Albert van Winden heeft NV BAR-Afvalbeheer een directeur gevonden die kan putten uit een veelzijdige carrière in diverse branches, waaronder de afvalwereld. Na zijn studies Verkeerskunde en Planologie, is hij jarenlang werkzaam geweest bij de overheid, heeft hij een eigen communicatiebureau gerund en directiefuncties bekleed in de sociale werkvoorziening en de zorgsector. Als Programma-manager Optimalisatie Afvalketen voor de gemeente Amsterdam bracht hij duurzaamheid, dienstverlening en kostenefficiëntie in balans voor alle 7 stadsdelen in Amsterdam. Ook was hij tot 2015 algemeen directeur bij Twente Milieu, de organisatie die bijdraagt aan een schoon, gezond en fris Twents Milieu door afval in te zamelen en werkzaamheden in de openbare ruimte te verrichten.

Albert ziet er naar uit om samen met zijn gepassioneerde collega’s de 3 gemeenten verder op weg te helpen naar circulaire gemeenten zonder afval.