(Foto: van/via Interchem)

AkzoNobel en InterCheM werken samen om gerecyclede verf te maken van tijdens de onlangs gestarte AkzoNobel Recycle Week ingezamelde verfresten. Het programma dat net is gestart, moedigt alle AkzoNobel medewerkers aan om tijdens deze week ongebruikte verf thuis of bij vrienden en buren in te zamelen en in te leveren bij de milieustraat in de buurt. Vervolgens ondergaan de verfresten een gespecialiseerd proces om er gerecyclede verf van te maken. De gerecyclede verf zal daarna worden gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

De AkzoNobel Recycle Week is van 24 mei tot 31 mei 2023 en heeft als doel duurzaamheid te bevorderen, afval te verminderen en het bewustzijn van het belang van recycling van verf te vergroten. InterCheM werkt samen met ruim 50 milieustraten door heel Nederland, die het recyclingproces van ingeleverde verf zullen uitvoeren.

‘Door verfresten te recyclen samen met onze partner InterCheM, verminderen we afval en behouden we waardevolle hulpbronnen, terwijl we hierbij ook een geweldig doel steunen. Dit is een prachtige kans voor onze medewerkers om bij te dragen aan duurzaamheid en op een tastbare manier terug te geven aan de gemeenschap’, aldus Francis Bracke, directeur van AkzoNobel Nederland.

De gerecyclede verf wordt gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat een thuis biedt aan families met een ziek kind. Miranda Noorlander, adjunct-directeur Ronald McDonald Kinderfonds zegt, ‘Het Ronald McDonald Kinderfonds is erg blij met dit initiatief omdat de mooie kleuren bijdragen aan de huiselijke sfeer waarin families in een zware periode tot rust kunnen komen. En ook mooi dat het tegelijk ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.’

‘We zijn trots op ons partnerschap. Met dit programma zijn we weer een stapje dichterbij een duurzamere toekomst’, aldus Erik Wegh, commercieel directeur van InterCheM. ‘We hopen samen met AkzoNobel tijdens deze Recycle Week nog meer bewustzijn te creëren rondom het belang van recyclen en hoe we door te recyclen, verf een tweede leven kunnen geven’.

Dit programma maakt deel uit van AkzoNobels bredere inzet voor duurzaamheid, waaronder het verminderen van CO2, het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het bevorderen van duurzame producten en diensten. Francis Bracke zegt: ‘Wat ons betreft is de Recycle Week een jaarlijks event. We krijgen de kans een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving, het milieu te ontzien door afval te verminderen en we ruimen de schuur ook nog lekker op.’

Meer info over onze gerecyclede verf: Recycle Mat | Sikkens