AfvalVierdaagse op Milieustraat Damwâld

minder grofvuil en meer hergebruik!

Van dinsdag 2 juli tot vrijdag 5 juli 2019 is er de AfvalVierdaagse op de Milieustraat van Damwâld. Tijdens deze AfvalVierdaagse is er een speciaal Recycleteam aanwezig om met bezoekers een grondstoffencheck te doen. Het team geeft extra hulp bij het scheiden, sorteren en demonteren van grofvuil. Samen kunnen we nu al bijna 80% afval scheiden, sorteren en hergebruiken. Maar we kunnen nog meer uit ons afval halen. We gaan voor 100% hergebruik! Dus voor een circulaire economie.

Hoe? Door bijvoorbeeld extra te letten op uw grofvuil. Want daar valt echt nog wel meer uit te halen. Speciaal voor matrassen is er nu bijvoorbeeld ook een aparte inzamelcontainer op de Milieustraat Damwâld.

Op woensdag 3 juli, om 13.00 uur steken wethouders Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân en wethouder Gerben Wiersma van de gemeente Dantumadiel daarbij ook de handen uit de mouwen en helpen het Recycleteam en de bezoekers aan de Milieustraat met het demonteren van herbruikbare grofvuil. Ook is er op woensdag het AfvalSpel van Omrin, waarin afvalscheiden in spelvorm wordt behandeld.