Afvalsector mist nog steeds onderbouwing nut afvalimportheffing

De belasting op de ingevoerde importheffing op afval leidt niet tot de beoogde 0,2 megaton reductie van CO2-uitstoot. Deze heffing, ingevoerd per 1 januari 2020, zorgt er wel voor dat investeringen binnen de sector al een jaar onder druk staan.

Onderzoeken van PWC, TNO en CE Delft toonden alle in 2019 aan dat de afvalimportheffing negatieve milieueffecten sorteert. Het leidt niet tot de beoogde beperking van de CO₂-uitstoot in Nederland, en geeft mondiaal zowel meer CO₂-uitstoot als methaanemissies door het onnodig storten van afval in omringende landen. Ook heeft de heffing een negatieve impact op het financieel rendement van afvalenergiecentrales (AEC’s). “Onze duurzame investeringen in meer recycling en meer hernieuwbare energie staan nu al ruim een jaar onder druk”, stelt een coalitie van afvalenergiecentrales, de Afvalvergroeners….lees verder

Bron: attero.nl


Wij hebben dit bericht voor u geselecteerd als nieuws uit de media met betrekking tot de afvalbranche. Het auteursrecht ligt bij de schrijver/uitgever van dit artikel. Ook is deze verantwoordelijke voor de inhoud en de beschikbaarheid van het beeldmateriaal en artikel. Wij geven u een korte samenvatting en link naar het originele bericht. Op de actuele en toekomstige vormgeving, de inhoud of het auteursrecht van gelinkte c.q. gekoppelde sites hebben wij geen enkele invloed. Derhalve distantiëren wij ons hiermee uitdrukkelijke van de volledige inhoud van alle gelinkte of gekoppelde sites, ook indien de link vanaf onze website tot stand is gekomen. Voor een illegale, gebrekkige of onvolledige inhoud en in het bijzonder voor schade, die uit het gebruik of niet gebruiken van op die manier aangeboden informatie ontstaat, is alleen de aanbieder van de site waarnaar wordt verwezen aansprakelijk.