Afvalrecycling bijna vertienvoudigd tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018

Harlingen stond begin augustus in het teken van ‘The Tall Ship Races’. Het zeilevenement van LF2018 bleek een groot succes: er kwamen liefst 335.000 bezoekers naar de vierdaagse festiviteiten, ruim 100.000 bezoekers meer dan de editie van vier jaar geleden. Omrin is trots circulair partner van LF2018 en The Tall Ships Races 2018, dat wil zeggen dat het afval van het evenement op een duurzame manier is ingezameld en verwerkt. The Tall Ships Races 2018 in Harlingen werd zodoende ook actief verduurzaamd, dankzij Omrin en de organisatie van het evenement. En dat heeft een zeer positief effect op het recyclepercentage.

Positieve cijfers
Een evenement verduurzamen kan onder andere door middel van meer afvalrecycling. Omrin heeft als circulair partner dat ook in Harlingen tijdens The Tall Ship Races 2018 gedaan. Lag het recyclepercentage in 2014 op 4,5%, dit jaar werd het percentage bijna vertienvoudigd, naar 40%. Bovendien werd de hoeveelheid afval per bezoeker gehalveerd, van 82 gram in 2014 naar 44 gram in 2018. Zo zorgen we samen voor minder afval en meer recycling.

Duurzame evenementen
Met het verduurzamen van evenementen wil Omrin verder bouwen aan een mooie, schone wereld. Een wereld waarin afval niet bestaat, maar wordt hergebruikt als nieuwe grondstof. Zo werd dit jaar ook al het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en het meerdaagse festival Welcome to the Village verder verduurzaamd. Omrin Bedrijfsafval is de partner voor bedrijven en organisaties om evenementen te helpen verduurzamen.