Afvalofferte steunt goed doel

De website www.afvalgids.nl  zet allerlei informatie over afval op een rijtje. En dat deze site handig is, blijkt wel uit het bezoekersaantal. Sinds de start in 2001 heeft afvalgids.nl meer dan 300.000 bezoekers geïnformeerd waar zij met hun specifieke afval terecht kunnen. Vooral veel midden- en kleinbedrijven en industriële bedrijven maken dankbaar gebruik van het overzicht.

“Het idee voor de website deed ik op als accountmanager bij afvalconcern AVR”, aldus Robert Verwaal, grondlegger van afvalgids.nl. “Ik kwam jarenlang bij allerlei bedrijven en organisaties binnen en zag daar een diversiteit aan afval. Variërend van het bekende glas en papier tot het minder voorkomende gevaarlijk afval, batterijen of verpakkingsmateriaal. Afval is voor bedrijven een kostenpost. Aan de ene kant wil men er snel en goedkoop vanaf, aan de andere kant moet dit natuurlijk wel veilig en volgens de regels gebeuren.”

Via afvalgids.nl kan een bedrijf heel gemakkelijk een overzicht krijgen van gespecialiseerde inzamelaars. Je kunt de zoekvraag verfijnen,zodat je ook echt alleen die gegevens krijgt die van toepassing zijn. Zo weet je zeker dat je afval goed terechtkomt. Daarnaast kun je via de website een offerte aanvragen. Vooral voor inkopers of KAM-managers is dit interessant. Verwaal: “Als je je afvalmanagement goed organiseert, is er vaak veel geld te besparen.”

Afvalgids.nl heeft al meer dan 49.000 maal een bezoeker en afvalinzamelaar bij elkaar gebracht. Dit succes wil de site graag delen met de kinderen van de Payatas vuilnisbelt in Manila. Voor iedere gratis informatie / afvalofferte aanvraag die in december, januari of februari via Afvalgids.nl wordt geplaatst ontvangt de stichting Kalinga 1,00 euro. Kijk voor meer informatie op www.afvalgids.nl