Afvalkoning Sondag bouwt aan nieuw imperium

Ruud Sondag, voormalig ceo van afvalreus Van Gansewinkel, is in hoog tempo een nieuwe Nederlandse afvalgroep aan het opbouwen. Afgelopen week zette hij zijn handtekening onder twee koopovereenkomsten.

Dit keer neemt hij afvalbedrijven in Den Haag en Schijndel over, vertelt hij aan het FD. Het gaat om Mewa, een Brabants kunststofafvalbedrijf van ondernemer Jan Wagenaar, en Wildenberg, een Haagse papier- en archiefvernietiger die wordt geleid door Peter Wildenberg. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Door de twee overnames telt zijn jonge bedrijf, dat opereert onder de naam Van Scherpenzeel, nu zes afvalverwerkende ondernemingen. De Utrechtse groep wordt steeds meer een luis in de pels van afvalconcerns als Sita, Shanks en Van Gansewinkel.

Lees het volledige artikel op Fd: http://fd.nl/ondernemen/1116526/afvalkoning-sondag-is-terug-en-koopt-zijn-vijfde-en-zesde-bedrijf

 

[vc_button title=”Meer over Scherpenzeel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/scherpenzeel-afvalinzameling/”]