“RDD”
“RDD”
“RDD”
“RDD”
“RDD”
“RDD”
“RDD”
“RDD”

Valor Compostering

Valor Compostering is verantwoordelijk voor de compostering van maar liefst 47.000 ton gft-afval per jaar. De installatie in Zuidoost-Brabant was hierbij de eerste ter wereld die met tunnelcompostering het organische afval verwerkt.

Het proces
Gft-afval heeft ongeveer twee weken nodig om compost te worden. De omstandigheden in de tunnels moeten daarvoor perfect zijn. Temperatuur, vocht en zuurstof wordt volautomatisch geregeld om de nodige bacteriële processen op gang te brengen. Daarbij wordt vuile lucht volledig duurzaam gereinigd en weer 100% schoon naar buiten geblazen.

Keurmerk
De kwaliteit van de compost is dermate hoog, dat deze duurzame bodemverbeteraar is beloond met een Klasse A-certificering van Keurcompost. Deze norm voldoet aan de eisen van de land- en tuinbouw. Deze branche is goed voor 90% van de totale afname. De overige 10% vindt haar weg naar lokale tuinders, hoveniers en ook particulieren.

Voordelen van compost
De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Valor Compostering beter leren kennen? Neem contact met ons op!

Contact

Valor Compostering
Adres: Boutenslaan 195
5654 AN Eindhoven
Tel : 088 – 73 10 290
URL: www.valorrecycling.nl
E-mail: info@valorrecycling.nl