Afsluiting containers rond jaarwisseling succesvol

In overleg met de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht heeft Saver tijdens de jaarwisseling alle boven- en ondergrondse verzamelcontainers afgesloten om vandalisme door vuurwerk te voorkomen. Deze actie is succesvol gebleken: er was dit jaar nauwelijks sprake van schade.

Ondanks dat er in één geval gepoogd is de stalen afsluitingsplaat die voor de inwerpopening van de container bevestigd was, los te wrikken, er een container beschadigd is door een vuur aangestoken naast de container en er drie zoutkisten beschadigd raakten, kan gesproken worden van een succes. Er is met deze actie een grote schadepost voorkomen voor de gemeenten.

Inwoners werden gevraagd om glas, plastic verpakkingsafval, textiel en klein elektronisch afval gedurende de jaarwisseling thuis te bewaren tot de containers weer geopend waren, om het ontstaan van zwerfvuil te voorkomen. Ondanks deze oproep is er echter wel afval naast de containers geplaatst. Als gevolg hiervan heeft Saver op Oudjaarsdag veel afval extra op moeten ruimen.