Vacature: Adviseur Grondstoffen en Circulariteit

DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

Heb jij een groen hart en wil je een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving en een beter milieu? Zet jij jouw ervaring in om ons te helpen met het verminderen van afvalstromen? Heb jij creatieve ideeën op het gebied van circulariteit? Solliciteer dan op deze functie en kom werken in onze ambitieuze en enthousiaste organisatie!
De gemeente Zwijndrecht is voor het team Beleid en Accounts op zoek naar een

Adviseur Grondstoffen en Circulariteit
36 uur per week | €4.020,- tot €5.725,-

Waar kom je te werken?
Je thuisbasis is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en het team Beleid en Accounts. Binnen dit team werken zo’n twintig collega’s aan ruimtelijk beleid en soms ook uitvoering. Dit doen zij op het gebied van duurzaamheid, economie, wonen, mobiliteit en stedenbouw. Binnen het vakgebied afval is nog één andere collega werkzaam, met wie je nauw zult samenwerken. Onze werkzaamheden beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. We zijn zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan. Veel van onze taken verlangen niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.

Wie zijn wij?
Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

Wat ga je doen?
Als adviseur grondstoffen en circulariteit lever je een bijdrage aan een schone leefomgeving en een beter milieu

Jij bent het aanspreekpunt voor ons grondstoffenbeleid en adviseert daarover naar collega’s en partners en inwoners. Je actualiseert ons beleid wanneer dit nodig is. Daarnaast zit jij aan tafel bij gebiedsontwikkelingen en projecten in de buitenruimte. Wanneer in een wijk gewerkt wordt, biedt dat ook mogelijkheden om de afvalvoorziening te optimaliseren.

En dat is nog niet alles, want als adviseur grondstoffen en circulariteit:

 • Ben jij de ’trekker’ van het kernteam circulariteit, binnen ons integraal programma duurzaamheid. Voor 2023 zijn al activiteiten in gang gezet, zoals een onderzoek naar een materialenhub. Dit jaar wordt een nieuw programma duurzaamheid opgesteld met nieuwe activiteiten. Jij denkt daarin mee!
 • Ben jij het aanspreekpunt voor onze afvalinzamelaar. Jij geeft opdrachten en controleert de prognoses, begroting en eindafrekening.
 • Monitor jij de invoering het recycletarief waar wij In 2023 mee zijn gestart. Waar nodig stuur jij bij.
 • Sluit je een nieuwe dienstverleningsovereenkomst af voor afvalinzameling. Regionaal loopt er nu een traject om de juiste keuze voor de toekomst te bepalen. Jij maakt voor Zwijndrecht de juiste afspraken.

Wat neem je mee?
Als persoon boek jij graag resultaten. Je bent een goede onderhandelaar. Hierbij ben je zowel communicatief als organisatorisch sterk. In deze functie is het belang dat je gevoel hebt voor politiek en bestuur. Ook vind je nieuwe ontwikkelingen interessant. Tegelijkertijd zorg je voor structuur, overzicht en controle.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal hbo werk- en denk niveau;
 • Ruime werkervaring;
 • Ervaring met het domein afval- en grondstoffeninzameling.

Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende functie en een uitdagende functie voor 36 uur per week
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,00 (schaal 11, cao gemeenten op basis van 36 uur). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 100% vergoeding bij reizen met het OV, extra verlofdagen, pensioenregeling bij het ABP, tegemoetkoming in de zorgverzekering en een generatiepactregeling.
 • Je beschikt over een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een regeling flexibel werken waarmee we samen zorgen dat je zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kan werken.

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk via DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!. Wil je nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de procedure

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.