Vacature: Adviseur afval, grondstoffen en duurzaamheid

DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

24 uur per week

Dit is jouw baan!

Het thema afval is volop in beweging en zet koers naar een circulaire economie. Dat vraagt een andere manier van denken en werken. Wij zoeken een adviseur die zijn of haar kennis en ervaring inzet om te helpen met het verminderen van afvalstromen én het hoogwaardig verwerken van grondstoffen.

Je bent verantwoordelijk voor het actualiseren van het afvalbeleidsplan. Je zorgt voor het uitvoeren, evalueren en bijstellen van het gemeentelijk afvalbeleid. Je bent aanspreekpunt voor de interne organisatie en het bestuur voor afvalbeleidsvragen. Je bent verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en het aanvragen van budget voor projecten en pilots die voortvloeien uit het afvalbeleidsplan, zoals het invoeren van een alternatief ‘ja-ja’ stickersysteem om ongewenste reclamepost te verminderen. Daarbij denk je mee over de positionering van kringloopwinkels en de promotie van kledinginzameling “stof tot grondstof”.

Je geeft (bestuurlijke) adviezen, waarbij je eenvoudig schakelt tussen management, politiek en de uitvoering. Je werkt nauw samen met onze enthousiaste collega’s van de operationele beheerdienst, de gemeentewerf, om beleid en uitvoering goed op elkaar af te stemmen. In deze functie ben je ook veel extern op pad. Je onderhoudt contacten met brancheorganisaties, natuur- en milieuorganisaties en doet mee met regionale overleggen van de Metropool Regio Amsterdam over bijvoorbeeld de hoogwaardige regionale verwerking van textiel. Je vertaalt ontwikkelingen binnen het vakgebied naar toepasbare acties en nieuw beleid.

Een veelzijdige functie voor iemand die denkt in kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid!

Wat vragen we van jou?

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van circulaire economie, afvalscheiding en educatie.
 • Je hebt ruime kennis van en affiniteit met afvalbeheer, landelijke doelstellingen en nieuwe ontwikkelingen en innovaties op dit gebied.

Onze ideale collega is eager en enthousiast! Je gaat proactief te werk en denkt in kansen en mogelijkheden. Je bent initiatiefrijk en kunt goed zelfstandig en projectmatig werken. Jouw communicatieve vaardigheden stellen je in staat om goede adviezen/notities te schrijven. Daarnaast ben je een echte teamspeler, die het leuk vindt om de samenwerking op te zoeken.

De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een gedreven team van professionals met hoge ambities en een goede werksfeer.
 • Een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal €4671,- bruto per maand (CAO Gemeenten, schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, aangevuld met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, waaraan je gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een hypermodern pand met ergonomische werkplekken, waar flexibel en hybride gewerkt wordt.
 • Een financiële vergoeding voor de aanschaf van ergonomische thuiswerkfaciliteiten.
 • Een goed bedrijfsrestaurant voor een lekkere en gezonde lunch.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen bij diverse zorgverzekeraars.

Wie zijn wij?
Wij werken voor de gemeentebesturen van Amstelveen en Aalsmeer. Wij hebben een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie. Als adviseur Groen, Spelrecreatie kom je te werken in het team Beleid en Advies Buitenruimte dat bestaat uit 24 adviseurs die integraal werken vanuit de vakdisciplines groen, spelrecreatie, klimaatadaptatie, infra, verkeer, kunstwerken, riolering, afval en water. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Projecten en Advies en is verantwoordelijk voor het beleid, advisering, plannen, ontwerpen, voorbereiden en realiseren van projecten in de openbare ruimte. Je gaat samenwerken met leuke, betrokken collega’s en werkt aan de ambities van de stad. De sfeer is goed, open en direct. Jouw collega’s hebben een grote passie voor hun vak.

Enthousiast geraakt?
Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Reageer wel zo snel mogelijk! Zodra een geschikte kandidaat reageert, starten we de sollicitatiegesprekken.

Solliciteren kan t/m 16 april 2023 via de volgende url:​​DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
 • Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.
 • Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.

Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!