ACV en Kliko openen pop-up store in Veenendaal

Vanaf aanstaande maandag 23 november tot en met eind januari 2016 vindt u in het winkelcentrum van Veenendaal de ‘best apart! Pop-up store’. Een uniek initiatief van de gemeente Veenendaal, Kliko, Restore Kringloop en ACV. Met deze tijdelijke winkel willen de vier initiatiefnemers het campagnethema ‘afval scheiden, best apart!’ leven inblazen en de nieuwe manier van afval scheiden en inzamelen onder de aandacht brengen. Op een bijzondere en informatieve wijze.

Maandag 23 november vindt om 15.00uur de officiële opening plaats door wethouder Nermina Kundic van gemeente Veenendaal en Wouter Koenderman, directeur ACV groep. De pop-up store is gevestigd in winelcentrum de Corridor in Veenendaal, wat vorige week werd uitgeroepen tot gemeente met de schoonste winkelgebieden van heel Nederland.

Over de Pop-up store
Per 1 januari 2016 verandert de afvalinzameling in Veenendaal. Om inwoners hierover goed te informeren en ze te enthousiasmeren is er de ‘best apart! Pop-up store’ waar men op een leuke manier kan zien en ervaren hoe belangrijk en waardevol het scheiden van afval is. Voor kinderen worden er workshops georganiseerd waarbij ze leren creëren met afvalmaterialen. Ook laat het Veenendaalse bedrijf Kliko inzamelmiddelen voor in de keuken zien. De winkel is duurzaam, want de ruimte wordt helemaal ingericht met spullen van Restore Kringloop. Kortom: de Pop-up store laat Veenendaalse inwoners graag ervaren wat afval scheiden inhoudt en hoe verrassend recyclen kan zijn!