Aandelen Renewi verhandelbaar op Euronext Amsterdam

Renewi plc kondigt aan dat zijn aandelen vanaf vandaag 09:00 (CET) onder ticker RWI te verhandelen zijn op Euronext Amsterdam.

Renewi is van mening dat het verhandelen van de aandelen op Euronext Amsterdam van toegevoegde waarde is voor zowel het bedrijf als zijn aandeelhouders om een aantal redenen, waaronder: eenvoudigere beschikbaarheid voor aandeelhouders die ervoor kiezen om in euro’s te willen investeren, de positionering van het merk Renewi gericht op de economische en maatschappelijke interesse in de circulaire economie en de merkzichtbaarheid voor investeerders in de Benelux. Daarnaast wordt verwacht dat de secundaire notering bijdraagt aan de liquiditeit van de aandelen van de Groep vanwege de toenemende naamsbekendheid in de regio en een groter bereik onder investeerders.

Renewi is een leidend bedrijf in de Benelux, waarbij de regio 90% van de omzet van de Groep vertegenwoordigd. Nederland en België beschikken over de meest geavanceerde circulaire economieën ter wereld met de hoogste recyclingpercentages en de meest ambitieuze doelstellingen. [De Nederlandse overheid heeft bijvoorbeeld de doelstelling dat tegen 2030, 50% van alle grondstoffen in Nederland afkomstig moeten zijn van een secundaire bron, oplopend tot 100% in 2050.] Renewi biedt een uitgebreid assortiment innovatieve waste-to-product diensten, essentieel voor het ondersteunen en het versnellen van de transitie naar een circulaire economie.

Het bedrijf brengt met de secundaire notering geen nieuwe aandelen op Euronext en blijft genoteerd op het premiumsegment van de Official List in Londen.

Otto de Bont, Chief Executive Officer:
“We zijn verheugd met de voltooiing van deze secundaire notering, een natuurlijke ontwikkeling die de sterke aanwezigheid van Renewi in de Benelux weerspiegelt. Door overheidswetgeving en de eisen van consumenten en bedrijven voor duurzame oplossingen, stuurt de Benelux de circulaire agenda. De secundaire notering aan de Euronext biedt meer toegang voor Europese investeerders, inclusief diegenen die zich steeds meer richten op ESG-investeringen en aanbod groene investeringsmogelijkheden.”

“Renewi’s strategie is gericht op het voldoen aan de groeiende vraag naar recycling en secundaire materialen op de lange termijn.  De circulaire economie evolueert snel en de vraag naar hoogwaardige secundaire materialen blijft naar verwachting sterk groeien, wat voor Renewi enorme mogelijkheden biedt.”

“We kijken ernaar uit om te profiteren van onze toenemende focus op de Benelux en om ons verder te profileren onder de bredere Europese investeringsgemeenschap.”