Aandeelhouders N+P 100% aandeelhouder Subcoal®

De aandeelhouders van de N+P Group zijn trots mede te delen dat zij recentelijk de volledige aandelen van zowel Subcoal International B.V. en Subcoal Production FRM B.V. hebben geacquireerd. Na de initiële aankoop van een meerderheidsbelang in deze bedrijven in 2013 heeft N+P de laatste jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Subcoal®-bedrijven. De succesvolle ontwikkeling van het Subcoal®-concept heeft geresulteerd in diverse investeringen in de productiefaciliteit in Delfzijl en een exponentiële groei in de vraag naar Subcoal®. Voor de aandeelhouders van N+P was het daarom een logische stap om beide bedrijven volledig over te nemen.

Het Subcoal®-concept werd reeds in 1998 ontwikkeld door DSM, maar pas in 2010 voor het eerst op grote schaal toegepast. Sinds de betrokkenheid van N+P in 2013 heeft het concept zich over de gehele wereld ontwikkeld. De vraag naar Subcoal® als alternatieve brandstof is zeer sterk gestegen. De Subcoal®-pellets worden geproduceerd uit niet-recyclebaar afval, wat anders op de stort of in de afvalverbrander zou eindigen. De Subcoal®-pellets worden vervolgens toegepast als brandstof in energie-intensieve industrieën zoals cementovens of elektriciteitscentrales. Door de inzet van deze alternatieve brandstof besparen deze industrieën significant op de energiekosten. Zo worden jaarlijks miljoenen kilo’s fossiele brandstof zoals steenkool vervangen, wat ook significant bijdraagt aan een reductie aan CO2-emissies.

N+P verwacht door het succes van het concept de productiecapaciteit in de komende 5 jaar te laten groeien naar ruim 500 tot 750k ton per jaar. De eerste nieuwe productiefaciliteit wordt medio 2018 verwacht in het Verenigd Koningrijk. Mede dankzij het Subcoal®-concept versterkt N+P haar positie als de specialist op het gebied van productie en levering van een divers portfolio aan alternatieve brandstoffen.