Van Gansewinkel Industrial Services – de dochterorganisatie van Van Gansewinkel gespecialiseerd in industriële reiniging – voegt deze maand nog zeven nieuwe vrachtwagens en zes bedrijfswagens toe aan haar wagenpark. De investering, die een totale waarde van bijna twee miljoen euro vertegenwoordigt, maakt onderdeel uit van een breed investeringsprogramma van de afvaldienstverlener.

Van Gansewinkel Industrial Services is gespecialiseerd in de reiniging van installaties, leidingsystemen en tanks waarbij diverse soorten reinigingstechnieken (bijv. hogedruk-, vacupress- en drukvacuümreiniging, ijsstralen en watersnijden) kunnen worden toegepast. Met zes locaties in Nederland – Rotterdam, Amsterdam, Rucphen, Maastricht, Duiven en Stadskanaal – beschikt de dochterorganisatie over een landelijke dekking. De afvalstoffen die vrijkomen tijdens de reinigingswerkzaamheden worden in nauwe samenwerking met de Van Gansewinkel-inzamelregio’s zoveel mogelijk hergebruikt. “Binnen Industrial Services maken we gebruik van voertuigen die voor specifieke toepassingen worden ingezet. Om onze klanten optimaal te kunnen bedienen is goed materieel van groot belang”, aldus Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland. “Met deze investering in ‘state of the art’ materieel zijn we multi-inzetbaar en staan we garant voor het hoge serviceniveau dat industriële klanten van ons mogen verwachten. In totaal gaat het om een zevental reinigingsunits verdeeld over twee trekkers, een hogedruk Combi, een Vacupress voertuig, een Multi Lift en twee ADR Vacuümwagens. Daarnaast hebben we ook zes bedrijfswagens aangeschaft om eigen medewerkers en materiaal van en naar klanten en/of andere vestigingen te kunnen rijden. De nieuwe voertuigen worden ingezet vanuit onze locaties Amsterdam en Rotterdam.”

Toekomstinvesteringen
Van Gansewinkel investeert in haar toekomst. Naast de nieuwe voertuigen voor Industrial Services voegt de organisatie in de komende twee jaar nog eens 150 voertuigen toe aan haar inzamelvloot. Daarnaast worden ook diverse recyclinglijnen in Nederland en België verder geoptimaliseerd en is de glasrecyclingfabriek in Heijningen onlangs volledig vernieuwd. “Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn blijven we zowel in Nederland als in België investeren in mensen, locaties en materieel”, licht Glimmerveen verder toe. “Op dit moment krijgt van alle afvalstromen die we recycleren al 93% een tweede leven als nieuwe grondstof of energie. Dit proces start met al onze activiteiten die we zo duurzaam mogelijk willen uitvoeren en waarbij we de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk willen beperken. Daarom vernieuwen we stap voor stap ook ons wagenpark.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]