126 goede doelen en verenigingen gesteund door Meerlandenfonds

Uit handen van burgemeesters en wethouders hebben 126 goede doelen en (sport)verenigingen een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. Tijdens de tiende, feestelijke uitreiking op 8 december jl. namen vrijwilligers van de gelukkige stichtingen de cheques in ontvangst. Omdat het Meerlandenfonds in 2016 voor de 10e keer plaats vindt, heeft Meerlanden 10% extra in het fonds gestort en was er € 55.000,- te verdelen. De drukbezochte uitreiking vond plaats in Jopenkerk Hoofddorp. Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle stichtingen.

“Meerlanden staat middenin de samenleving. Wij zorgen samen met bewoners, bedrijven en gemeenten voor een duurzame, schone en veilige omgeving, waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Goede doelen en (sport)verenigingen zetten zich ook in voor een betere maatschappij. Daarom steunen wij regionale initiatieven met ons Meerlandenfonds,” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “In tien jaar tijd hebben we vrijwilligers van 849 stichtingen in 14 gemeenten ondersteund. Vrijwilligers verdienen die waardering: een dikke 10 voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor een mooiere, lokale samenleving!”

Wethouders en burgemeesters spreken waardering uit
Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvangen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens alle gemeenten waren burgemeesters en wethouders aanwezig bij de uitreiking om de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken voor het goede werk dat de vrijwilligers doen. De volgende wethouders waren aanwezig:
– Heemstede, Wethouder Sebastiaan Nieuwland

 • Aalsmeer, Wethouder Ad Verburg
 • Bloemendaal, Wethouder Nico Heijink
 • Diemen, Burgemeester Erik Boog
 • Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Wethouder Bob Graal
 • Haarlemmermeer, Wethouder Marjolein Steffens – van de Water
 • Hillegom, Wethouder Fred van Trigt
 • Katwijk, Wethouder Ir. K.J. van der Bent
 • Lisse, Wethouder Cees Ruigrok
 • Noordwijk, Wethouder Dennis Salman
 • Noordwijkerhout, Wethouder Martijn Bilars
 • Ouder-Amstel, Wethouder Rineke Korrel – Wolvers
 • Teylingen, Wethouder Arno van Kempen

Meerlandenfonds
Meerlanden ondersteunt vrijwilligers van goede doelen en (sport)verenigingen uit haar verzorgingsgebied jaarlijks met het Meerlandenfonds. Van 1 oktober tot 1 november kunnen vrijwilligers een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven. Voor goede doelen is de maximale bijdrage € 2.500,- en voor (sport)verenigingen maximaal € 1.000,-.

Samen sneller circulair
Meerlanden gelooft dat een circulaire samenleving mogelijk is. Een samenleving zonder afval, maar met grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar stakeholders wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen. Haar missie: “Samen sneller circulair!”