De voltooiing van Renewi’s 100ste truck met de nieuwe merknaam markeert een belangrijke mijlpaal in het rebrandingproject van Renewi dat volgt op de fusie van Shanks en Van Gansewinkel Groep eerder dit jaar. De integratie van de twee sterke gefuseerde bedrijven verloopt zeer voorspoedig en zal de beoogde € 40 miljoen aan kostensynergieën opleveren voor het boekjaar 2019/20, waarvan de eerste € 12 miljoen dit jaar. De opbouw van het nieuwe Renewi-merk is een belangrijk onderdeel van de integratieplannen van het bedrijf.

Renewi beschikt in de Benelux over een vloot van meer dan 2.500 voertuigen. Al deze voertuigen worden in de komende jaren voorzien van de nieuwe naam of worden vervangen in lijn met het daarvoor zorgvuldig geplande vervangingsprogramma. Als onderdeel van de integratie rolt Renewi ook een geüpgrade en nog efficiëntere truckvloot uit.

Peter Dilnot, CEO van Renewi zegt:
“Het is spannend om te zien hoe ons Renewi-merk tot leven komt nu de eerste 100 trucks met de nieuwe naam rijden. Ons Renewi-merk vertegenwoordigt ons waste-to-product bedrijfsmodel en onze rol in het centrum van de circulaire economie. We kijken in de komende maanden uit naar de uitrol van de volgende fase in de herbestickering van trucks, alsmede naar de veranderende belletering en alle andere items op onze bedrijfsterreinen.”