We doen het goed en daar zijn we trots op, maar dit was niet gelukt zonder uw hulp! Bijna 23 miljoen kilogram textiel doneerde u in het afgelopen jaar in de textielcontainers van Sympany. Geweldig bedankt voor uw bijdrage!

Dat jurkje dat u droeg op die zwoele zomeravond aan het strand of die broek die bescherming bood tijdens die tocht in de bergen, maar ook die schoenen, ja nu toch wel echt versleten. Mooie herinneren aan fijne kledingstukken, die u met veel plezier heeft gedragen en met een goed gevoel in een van de Sympany textielcontainers heeft gedoneerd.

Uw gedoneerde textiel bied mensen kansen. In Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden in een van onze 6 sorteercentra. In 2016 zijn naast de bestaande vestigingen in Utrecht, Assen en Eindhoven, nog eens 3 sorteercentra van Sympany geopend in Harderwijk, Nieuw-Vennep en Uithuizen. In Afrika en India bieden uw donaties kansen aan textiel gerelateerde projecten, die de zelfredzaamheid van mensen vergroten en welke zijn gericht op duurzaamheid. Aan ondernemende vrouwen wordt een vakopleiding van 6 maanden tot naaister geboden. Maar ook is er het Step-Up programma in India, voor kinderen waarvan de ouders in de textielindustrie werken. Het programma houdt kinderen uit deze risicovolle productieomgeving en bereidt ze voor op het reguliere basisonderwijs.

Voor textiel dat niet opnieuw te dragen is, vinden we steeds betere nieuwe toepassingen. Zo wordt samengewerkt met ReBlend, die haar eerste kledinglijn lanceerde van 100% gerecycled garen (70% gerecyclede textiel en 30% gerecyclede PET). Ook is Sympany aandeelhouder van VRK Acoustics, dat akoestisch en isolerend materiaal maakt.

Helaas treffen we niet alleen textiel in onze containers aan, maar ook huishoudelijk afval. Het is niet alleen een vieze gewaarwording voor onze medewerkers, ook het overige textiel raakt bevuild en wordt onbruikbaar. Zonde!

Over Sympany
Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met bijna 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 6 vestigingen van Sympany. Met de opbrengsten worden projecten gesteund, die zijn gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid in Nederland, Afrika en India.