Indaver verwerkt GFT afval RAD Hoeksche Waard

Donderdag 5 december ondertekenden voorzitter J.G. van Buuren van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD) en directeur P. Louwman van Indaver het contract voor de verwerking van het groente-, fruit- en tuin (GFT) afval van RAD voor een periode van drie jaar. Het GFT afval wordt vanaf 2014 verwerkt in de composteerinstallatie van Indaver in Rotterdam. Indaver won het contract na een Europese aanbesteding eerder dit jaar.

Voor Indaver betekent dit dat er per jaar een hoeveelheid van 10.500 ton verwerkt zal worden op de locatie in Rotterdam. Het GFT afval uit de Hoeksche Waard staat bekend om zijn goede kwaliteit. Dit komt de kwaliteit van het eindproduct compost ook ten goede. Het contract levert RAD een besparing op van 15% ten opzichte van de huidige situatie gedurende de contractperiode van 3 jaar. Reden temeer voor een feestelijke ondertekening van het contract.

Achtergrond
Indaver Nederland B.V. maakt deel uit van Indaver Groep nv. Deze internationale groep biedt industrie en overheid duurzame oplossingen voor afvalbeheer met haar concepten in Total Waste Management en Public Waste Partnerships. De kernactiviteiten van Indaver zijn het beheer van hoogwaardige afvalbeheersystemen en de exploitatie van complexe be- en verwerkingsinstallaties voor huishoudelijk en vergelijkbaar bedrijfsafval, bio-organisch, industrieel en gevaarlijk afval. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Nieuwdorp (Zeeland). Indaver Nederland heeft ruim 300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, voornamelijk in Zeeland en Zuid-Holland. Indaver Groep is actief in verschillende Europese landen en telt ruim 1600 medewerkers.

De RAD Hoeksche Waard is een samenwerkingsverband van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen. Zij zorgt voor inzameling en verwijdering van afvalstoffen. Per jaar wordt door de RAD meer dan 54.000 ton afval verwerkt. Hiervan wordt ongeveer 60% gescheiden verwerkt. De doelstelling van de RAD is om de hoeveelheid afval te verminderen en het percentage gescheiden afval te verhogen. Juist in deze tijd waarin de gevolgen van de milieudruk zichtbaar worden en steeds meer het besef doordringt dat afval juist een grondstof moet zijn. Hoeksche Waard kent 84.000 inwoners.

Website
Voor aanvullende informatie bezoekt u onze website www.indaver.nl of die van RAD www.radhoekschewaard.nl