Deventer blijft koploper afvalscheiding

Deventer heeft haar doelstelling voor afvalscheiding ruimschoots gehaald. 86 kilo restafval per inwoner per jaar is fors lager dan het doel van 100 kg. Dat blijkt uit de evaluatie Afval- en Grondstoffenplan 2015-2018. Hierin staan ook denkrichtingen voor het vervolg. Uiteindelijk streven we naar 10 kg restafval per inwoner in 2030.

Wethouder Frits Rorink: “Ik feliciteer de inwoners van de gemeente met de bereikte resultaten. Steeds minder restafval en steeds meer grondstoffen bieden de inwoners aan. Wij zijn daarmee koploper onder de grotere steden in Nederland. Dit betekent een enorme milieuwinst. De komende raadsperiode gaan we vervolgstappen zetten.”…lees verder

Bron: Gemeente Deventer 02-02-2018 10:12

 


Wij hebben dit bericht voor u geselecteerd als nieuws uit de media met betrekking tot de afvalbranche. Het auteursrecht ligt bij de schrijver/uitgever van dit artikel. Ook is deze verantwoordelijke voor de inhoud en de beschikbaarheid van het beeldmateriaal en artikel. Wij geven u een korte samenvatting en link naar het originele bericht.