Coolrec PHB klaar voor de toekomst

Dochteronderneming Van Gansewinkel opent nieuwe fabriek in Waalwijk

Vandaag opent Coolrec PHB officieel haar nieuwe fabriekslocatie in Waalwijk. Met de nieuwe locatie beschikt de plasticrecycler over drie uitgebreide productielijnen en voldoende opslagruimte, nodig voor het verwerken van de continu groeiende vraag uit de markt. Op de nieuwe locatie kan de producent van secundaire grondstoffen jaarlijks ruim 35.000 tot 40.000 ton afgedankt plastic verzamelen en recyclen tot hoogwaardige grondstoffen.

lijn-koelkast-kunststof-verwerking-coolrec-phbIn de afgelopen jaren is Coolrec fors gegroeid waarmee ook de behoefte ontstond naar extra opslagruimte en een uitbreiding van de productielijnen. Op de nieuwe fabriekslocatie beschikt Coolrec over een verdubbeling van de opslagruimte, nodig voor de aan- en afvoer van de diverse soorten plastics. Daarnaast zijn de drie productielijnen verder uitgebreid en van de laatste hoogstaande technische aanpassingen voorzien waarmee het bewerkingsproces garant staat voor de hoogste capaciteit. De nieuwe fabriekslocatie aan de Van Hilststraat beslaat een oppervlakte van 7.800M³ en biedt werkgelegenheid aan zo’n 28 medewerkers. “De investering in deze nieuwe fabriekslocatie sluit naadloos aan op de visie van Van Gansewinkel op de circulaire economie, waarin het hergebruik van producten en grondstoffen nadrukkelijk centraal staat”, aldus Arjen Wittekoek, Directeur Coolrec. “Het is de ideale locatie om afgedankte en overtollige plastics op een duurzame en effectieve manier in te zamelen en te recyclen. Met deze nieuwe locatie zijn we klaar voor de toekomst.”

Coolrec PHB beschikt in Waalwijk over geavanceerde en innovatieve productieprocessen waarmee het toonaangevend is op het gebied van het herverwerken van afgedankte plastics. De harde kunststofstromen PE (Polyethyleen), PP (Polypropyleen), PS (Polystyreen) en ABS (Acrylonitril-Butadieen-Styreen) worden op de productielijnen in Waalwijk opgeschoond en opnieuw verwerkt tot zuivere grondstoffen. Hiervoor gaan de plastics eerst door een shredder die er kleine snippers van maakt. Met densiteitscheiding, het toepassen van lucht- en triltechnieken, wordt de kunststof op de lijn gescheiden van al het overige materiaal. Aan het einde van dezelfde lijn vallen de schone kunststof snippers van de lopende band, klaar voor de bewerking tot zuivere grondstoffen, waarmee in een vervolgstadium bijvoorbeeld nieuwe onderdelen van huishoudelijke apparaten of van personenauto’s gemaakt worden.

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]