‘Afval Bestaat Niet’ centraal op vakbeurs Recycling 2015

Coolrec, Maltha en Minerals presenteren toonaangevende recycle-oplossingen
‘Afval Bestaat Niet’ is het centrale thema voor Coolrec, Maltha en Minerals; de drie de recyclebedrijven van Van Gansewinkel die zich van 3 tot en met 5 november presenteren op de Recycling 2015 vakbeurs in Gorinchem. Op de stand is er dan ook veel aandacht voor de recycling van elektronische apparaten, glas, vervuilde grond en minerale reststromen. Het thema van de beurs ‘Van afval naar grondstof’ sluit daarmee naadloos aan bij het gedachtengoed van de drie recyclebedrijven. Met standnummer 382 zijn de drie bedrijven tijdens de vakbeurs te vinden aan de prominente lange zijde in de recyclinghal.

Recycling 2015 staat in de markt bekend als de enige vakbeurs in de Benelux waar de totale recyclingbranche samenkomt. Met het thema ‘Van afval naar grondstof’ geeft de beurs antwoord op de vraag hoe de recyclingsector het beste uit elkaar en uit afval haalt. “Van Gansewinkel ziet afval als waardevolle grondstof en daarmee de basis voor nieuwe producten. Daarmee sluit het thema van de vakbeurs ook naadloos aan bij onze visie ‘Afval Bestaat Niet’, aldus Florens Slob, directeur Business Development bij Van Gansewinkel. “Het is dan ook goed te zien dat onze drie recyclebedrijven Coolrec, Maltha en Minerals sterk vertegenwoordigd zijn tijdens Recycle 2015.”

Per 1 juli 2015 is het voor verwerkers van e-waste verplicht WEEELABEX-gecertificeerde te zijn. Coolrec – het eerste WEEELABEX-gecertificeerde bedrijf in Nederland – laat op de beurs zien hoe uit afgedankte elektronische apparaten nieuwe grondstoffen te halen zijn.

Voor Maltha Glasrecycling staat de vakbeurs in het teken van het positioneren van de diverse mogelijkheden van glasrecycling. Glas is 100% recyclebaar en is daardoor een schoolvoorbeeld voor duurzaamheid. De glasrecycler laat het gehele verwerkingsproces zien, van afval tot de grondstof voor nieuw glaswerk. Op jaarbasis verwerkt Maltha Glasrecycling meer dan 1 miljoen ton glasafval.

Van Gansewinkel Minerals presenteert op de beurs de verwerking van afvalstoffen door immobilisatie en het reinigen van grond. Naast deze standaard verwerkingsmethode presenteren het recyclebedrijf de productie van duurzame grondstof Forz. Onder de naam Forz AEC Granulaten – verkregen door recycling van bodemassen uit de afvalverbranding – levert Minerals een uitstekend alternatief voor zand en grind, de toeslagstoffen in beton. Bovendien levert Forz vaak een substantiële kostenbesparing op als vervangers voor steeds schaarsere grondstoffen en zijn daarnaast 100% duurzaam.