20 september glasbakkenactie Nedvang in Savergemeenten

Inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht brengen jaarlijks zo’n 23 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Het landelijk streven ligt rond de 25 kilogram. De vier Saver-gemeenten zijn dus al heel goed op weg, maar het kan nog beter. In samenwerking met landelijke organisatie Nedvang starten de gemeenten daarom met een actie om het scheiden van glas te verbeteren onder het motto ‘Glas in ’t bakkie!’.

Om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen, organiseert Nedvang op zaterdag 20 september een glasbakkenactie op de volgende tijdstippen en locaties:
10.00 – 11.00 uur: Bergen op Zoom, hoek Bloemendaal / Meilustweg
11.00 – 12.00 uur: Roosendaal, locatie Laan van Henegouwen
13.00 – 14.00 uur: Woensdrecht, Hoogerheide in de Doelstraat
15.00 – 16.00 uur: Halderberge, locatie Kade, Oudenbosch

Op deze locaties is op bovengenoemde tijdstippen een VIP-tent ingericht. Iedere inwoner die zijn glas op de genoemde tijdstippen naar de vermelde glasbakken komt brengen, wordt door een speciaal ‘Glasteam’ als VIP ontvangen en krijgt een handige attentie cadeau.

Mét restjes en mét deksel
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen, Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mogen er tegenwoordig restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of het deksel mogen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Zo wordt glas scheiden nog gemakkelijker.

Glas in ’t bakkie
De nieuwe campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vertelt consumenten over deze nieuwe, gemakkelijker manier van glas scheiden. Het opvallende gele campagnebeeld zal de komende tijd op verschillende plaatsen in Nederland te zien zijn, op containers, abri’s, posters en op tv.

Glas is eindeloos
Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel glas in het restafval. Bijvoorbeeld wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit verliest.